Bevroren zweetdruppels....
Greetings!
Eerste teken van leven uit het Verre Oosten. We zijn, na een lange vlucht, veilig en goed aangekomen. Dat vliegtuigstoelen eigenlijk veel te klein zijn voor mensen met obesitas wist ik allang, maar dat ze officieel ook te klein zijn voor mensen groter dan 186cm weet ik nu zeker.. Terwijl ik zuchtend en kreunend hoopte dat de uren snel voorbij zullen vliegen lag Maike lekker opgekruld te slapen...
Gelukkig ben ik zelf ook nog eventjes in slaap gedommeld. Toen ik mijn ogen opende zag ik de 'working class' engelsman schuin voor me zijn lange broek en trui verruilen voor een 3/4 Nike trainer en bijpassend nike shirt. Hmmm, niet helemaal wakker worden zoals ik in mijn hoofd had..
Als de daling wordt ingezet zien we wat van het landschap en valt het op dat ze aan 'de verkeerde kant' rijden. Na een soepele landing lopen we het trappetje af om voor het eerst Aziatisch grondgebied aan te raken als de eerste 'holy crap' over mijn tong rolt. Een klamme, zeer warme wind slaat ons deze avond tegemoed. Nu pas beseffen we dat ze in o.a. Artis goed werk hebben verricht om een kas met trpoisch klimaat na te bootsen, want het voelt alsof we in een van die kassen geland zijn. Vanuit de sneeuwstormen in NL naar de klamme hitte in KL, woeohoe! We gaan vervolgens met zeer gematigd tempo maar een big smile het trappetje verder af.
Als we het vliegveld binnenlopen bevriezen onze verse zweetdruppels al gelijk vast... De tweede 'holy crap' rolt over mijn tong... Krachtige aircotjes hebben ze hier. Later komen we erachter dat dit overal zo is en dat 'my man' Wanto idd gelijk heeft toen 'ie zei dat het verstandig is om niet een dag airco in, airco uit te lopen.
Douane gaat soepel, al kostte het wat moeite om tussen de honderden schrijvende mensen ook een 'visa application form' te vinden. Gewend aan de ondertussen aangename koelte kopen we een ticket voor de bus naar Kuala Lumpur. Buiten worden we wederom verrast door het grote temperatuursverschil, maar ook door de variateit van geuren! Wierrook, kruiden, eten, uitlaatgassen, wauw!
De bus hebben we vlug gevonden en ik kom naast een reusachtige Hindoestaan te zitten. Maike is zodra we op de snelweg zijn al in slaap gevallen. Het voelt een beetje surreal om op een snelweg te zitten midden door de jungle (voor mijn gevoel) met rondom ons donkere luchten, geen regen maar wel meerdere zeer hevige bliksemflitsen. De bus beweegt zich langzaam maar soepel door het verkeer en de brommertjes en we arriveren binnen 45 min in KL.
We hadden in Nederland al een hostel in KL geboekt, wat midden in Chinatown ligt. Hier maken we voor het eerst kennis met de ontzettend vriendelijke bevolking. Goed, schoon en relaxed hostel. We hadden niks anders verwacht van een hostel dat 'Reggea Hostel' heet.
De afgelopen dagen veel van KL kunnen zien. Korte highlight:
De aapjes bij de Batucaves. Oh, en de Batu Caves zelf natuurlijk. Het moet voor de Hindoestaanse gelovigen uiterst spannend zijn om de offers via de steile trap naar de tempel te brengen die de aapjes aanzien als heerlijke snacks! En voor de aapjes... tja, volgens mij zijn deze overleden en in hun hemel beland! De grot en omringende bossen zijn immers hun natuurlijke leefgebied en het eten wordt zo de 272 meter steile trappen opgedragen! Het valt ons nog mee dat er geen obese aapjes tussen zitten!

Skybar; bar tegenover de Petronas Towers. Zeer chique, hippe en dure club die naast een spa en een zwembar een perfect uitzicht heeft op de twee torens, werkelijk prachtig! De drankjes waren (voor Maleische begrippen-) zeer duur, maar de moeite waard!

Na de eerste ha rolde de derde 'holy crap' eruit... Heerlijk..! We hebben wel geleerd toch eventjes te vragen of het 'spicy' of 'non spicy' is... Gelukkig is er (niet alleen voor Maike) ook zoet eten; roti pisang is omgedoopt tot favo van Maike!
Vandaag even een kijkje genomen in de grootste indoorshoppingmall van Azie... De grootste cinema van KL en een bowlingbaan zitten erin verstopt. Maar redelijk bizar is toch wel de indoor achtbaan....! Oh, en ze hebben ook nog winkels.. Tien verdiepingen winkels... Wij vonden het na een half uurtje toch een beetje creepy worden...

Nog twee dagen kunnen we hier besteden en dan hebben we het ook wel gehad met the big city. We hebben gisteren een ticket naar Kota Kinabalu op Borneo geboekt! We vetrekken maandagavbond en blijven er 10 dagen. Beklimming van Mt. Kinabalu en snorkelen lijkt ons een prima plan. We'll keep you posted!
Oh, en last but not least... Het regent hier ook wel eens. Nu zijn wij alleen maar Hollandse regen gewend die lang duurt maar miezert...

M & M
ik zei het je toch...
goed verhaal! 10 verdiepingen winkels klinkt idd erg creepy als je 1.86 lang/blank bent tussen duizenden aziaten.
zodra jullie de grote stad verlaten gaat het pas echt beginnen. viel spass!
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Het klinkt nu allemaal al heel avontuurlijk! :D Compleet andere wereld!
Wat gaaf om al foto's te zien!
Geniet ervan!!
Groetjes van (ook) M&M!
Fijn om een bericht te ontvangen van jullie. Klinkt goed allemaal! :D En die foto van de vrouw in de regen: die wil ik uitvergroot op de wand: super!
Enjoy!
dikke kus, Suus
Mooie beelden Marc y Maike. Prachtige foto's van de hoosbuien! Grappig hoe die aap z'n drankje nuttigt. Veel plezier. Salut
WOW!!! Als dit pas het begin is...! Super! En zoals al eerder is genoemd, wat een bizar mooie foto's! Ik kan niet wachten om de rest te zien. Geniet ervan samen!
Veel liefs, Marjoleine
Hi Marc en Maike, heerlijk om met jullie mee te reizen. Blijf schrijven en fotograferen. Fijn dat het goed gaat met jullie. Liefs, Hilda & Gijs
geniet van al die mooie momenten samen, je zult je blijven verbazen en wat je schrijft die geuren ruiken wij nu ook nog.
Geniet van die prachtige landschappen, lieve mensen, dit te kunnen beleven geeft je een rijk gevoel.
Liefs van ons,
Pierre en Marga
Wat goed dat jullie zo snel al een verhaal hebben geplaatst! Zit er bij dat hostel niet ook een barretje? Volgens mij heb ik daar mijn verjaardag gevierd! In ieder geval super veel plezier, geniet van alles wat op jullie pad komt! Liefs Iris
He M&M, heel herkenbare verhalen! leuk om te lezen! Nice nice! geniet er nog van! xxx marthe
Ha Marc en Maike,
wat een tof verhaal! Wij zijn helemaaaaaaaaaaaaaal niet jaloers hoor, hahahahaha!! En uiteraard ook complimenten voor de mooie foto's! Geniet ervan en wij kijken uit naar jullie volgende adventure!
Kus, lot & stein
p.s: Marc, hebben ze daar ook fietskes, L/B/L is nl. geboekt, voor drie personen :)
Yo Matiies
What a start, ziet er zeer goed uit en wat een leven he! Je zal niet anders meer willen. Vette pic's trouwens. Nou maak er wat moois van en we zullen het wel lezen. Zoals Wanto al schrijft het mooie moet nog komen.
Ciao
Klinkt super! Leuk om van jullie te horen, hou ons op de hoogte met nog meer verhalen en foto's!!
Liefs
Liefste M&M
enjoy! wij genieten mee!
Big Hug,
Frank, Nadia & kids
Ha globetrotters, leuk jullie verhalen te lezen terwijl ik alweer terug in koud en nat nederland zit en met heimwee terug denk aan mijn subtropische reis!
Geniet ervan en maak vooral veel foto's want die kans krijg je maar 1 keer.
Liefs en groetjes ook van Léon en de kids.